Szombathelyen is az Elios újíthatja fel a közvilágítást

Azért most egy bankot is közbeiktatnának.

A nyilvánosság elől elzárva tartottak egyeztetést csütörtök délelőtt a szombathelyi közvilágítás korszerűsítéséről - számol be a nyugat.hu, ami úgy tudja, hogy jelenleg több bankkal is tárgyalnak a felújítás finanszírozásáról.

A szombathelyi önkormányzat annak ellenére kívánja megbízni a miniszterelnök vejének egykori mutyizó cégét a munkálatokkal, hogy máshol a tervezettnél jóval drágább és rosszabb minőségű lett az általuk végzett felújítást követően a közvilágítás.

A pályázaton több jelentkezőt is kizártak, az áprilisi közgyűlésen és a másnapi sajtótájékoztatókon a portál által szerzett információk szerint egyedül az Elios Kft. maradt talpon, a többiek pályázatát érvénytelenítették. A másfél milliárdos közbeszerzés eredményét azonban még mindig nem hirdette ki a város, mert nem közvetlenül a problémás céggel kíván szerződni, hanem inkább egy bankkal, ami fizetne az Eliosnak,

"az önkormányzat aztán az üzemeltetési költség várható megtakarításaiból törlesztene, előreláthatóan 10-12 évig."

Balassa Péter a Jobbik helyi képviselője azt nyilatkozta, hogy szeretne garanciákat látni a szabályos közbeszerzésre, a megvalósíthatóságra, a fenntarthatóságra, a hiba nélküli üzemeltetésre, a minőségre és arra, hogy a tranzakció valóban megtérül pénzügyileg.