Schiffernél betelt a pohár, kilépett az LMP-ből

A közösségi oldalán azt is megírta, hogy mi volt az utolsó csepp.

Schiffer két évvel ezelőtt lépett vissza a hivatalos politizálástól, lemondva parlamenti mandátumáról. Ettől függetlenül rendszeresen adott interjúkat és a Facebook-oldalán is aktívan nyilvánult meg közéleti-politikai témákban. Nem riadt vissza attól sem, hogy éles kritikákat fogalmazzon meg az LMP-vel szemben.

Schiffer se Hadházyval, se az LMP-vel nem akar már foglalkozni

Schiffer bevallotta, hogy már milliószor megbánta a párt névválasztását, „mert leginkább azt üzente a közönség felé, hogy mindenki azt képzelhet bele, amit akar".„Abban továbbra is hiszek ugyanúgy, mint tíz éve, hogy lehet más a világ, mint technokrata, lehet egy olyan világ, ahol a profit nem előzi meg az embert, fenn lehet tartani a sokféleséget a konzumkultúra nyomásával szemben.

Schiffer számára az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy Szabó Szabolcs, az Együtt képviselője csatlakozott az LMP parlamenti frakciójához. A párt egykori társelnöke emlékeztetett rá, hogy Szabó még 2016-ban az EU-Kanada egyezményről (CETA) szóló vitában „a fideszes Németh Zsolt tenyerébe csapott”, és a szabadkereskedelem mellett állt ki.

„A szabadkereskedelem előrenyomulásának megállítása, a szabad tőkeáramlás elé emelt szociális és ökológiai korlátok védelme: ma egyszerre globális és nemzeti sorskérdés”

– szögezte le mostani Facebook-bejegyzésében Schiffer.

Az LMP egykori társelnöke szerint a pártpolitikának pontosan addig van értelme, amíg jól azonosítható morális céloknak rendelik alá a taktikai szempontokat és nem fordítva.

„A 2013-as újjászületésnél azt írtuk ki a képzeletbeli homlokzatra: »Van, ami nem eladó! «. Azóta ez a jelmondat is a feledés homályába veszett. A mai napon megszüntettem tagsági jogviszonyomat az LMP-ben”

– írta közösségi oldalán Schiffer.

Nem lép át más pártba

Telefonon elértük Schiffer Andrást, aki nem kívánta bővebben kommentálni a döntését. Mint mondta, a posztban mindent leírt, és az elmúlt hetekben is mindent elmondott, ami magyarázatként szolgál az LMP-ből való távozására. Azt viszont megerősítette, hogy nem fog belépni más pártba, ezennel befejezte a pártpolitikai pályafutását.

Szóba került a hétvégi bajnoki forduló is. Borzasztónak találta a Vasas-Paks meccset, amelyen egyébként a vendégek nyertek 1-0-ra, így nagyon nehéz helyzetbe került Schiffer András kedvenc csapata. Beszélgettünk a Diósgyőrben kialakult állapotokról (én a Diósgyőr-Mezőkövesd meccsen voltam kint - SICS), sajnálatát fejezte ki, hogy kirúgták Bódog Tamást, akit a legjobb magyar edzőnek tart.

Aggodalmát fejezte ki, hogy a jelenlegi helyzetben kieshet az első osztályból a Diósgyőr és a Vasas, miközben az MTK és a Kisvárda az élvonal tagja lehet, így a nézőszám emelkedésről továbbra sem beszélhetünk.

Azt meg kifejezetten sajnálja, és szerinte mindent elmond a magyar futball helyzetéről, hogy könnyen előfordulhat egy Balmazújváros-Felcsút kupadöntő.