"Pintérnek állt érdekében elhallgattatni a fiamat"

Exkluzív interjú a Bene-Donászi páros egyik áldozatának édesapjával.

Az áldozat édasapja szerint Donászi Aladár nem lett öngyilkos, hiszen gyanús, hogy a bekamerázott cellának eltűnt az a felvétele, amin az öngyilkosság látható lenne. Bene szabadulásától pedig nem tart, mivel úgy véli a férfi maga sem akar kikerülni a börtönből, ahol polgármesternek szólítják a cellatársai.

Bene-Donászi

Bene László, vagy ahogy sokan emlegetik, a skálás gyilkos társával, Donászi Aladárral négy embert ölt meg. Akkor mindkettejüket életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Donászi Aladár 2001-ben, 47 évesen a hivatalos álláspont szerint saját kezével vetett véget életének Sopronkőhidán. Donászi és Bene párosa kegyetlenségük miatt a bulvárújságok kedvelt alakja volt. Működésükről Tábori Zoltán interjúkötetet jelentetett meg Nagyvadak címmel, amiből 1998-ban Gengszterfilm címmel készült mozifilm. Donászi Aladárt elrettentő példaként felhozva indult a 2010-es években mozgalom Magyarországon a halálbüntetés visszaállításáért.

EXKLUZÍV - "Pintérnek állt érdekében elhallgattatni a fiamat"

Elsőként adott interjút stábunknak a Bene-Donászi páros egyik áldozatának édesapja. Bene Lászlót 24 évvel ezelőtt ítélték életfogytiglani fegyházbüntetésre, most elképzelhető, hogy szabadlábra helyezik a többszörös gyilkost.