Az N1TV meglátogatta Kubatov ronda "luxusbunkerjét"

Az ingatlan tulajdonosai között Kubatov feleségének édesanyja van megjelölve.

A hvg.hu írta meg először, hogy nemrég költözött a XXIII. kerületi családi házba a Fidesz pártigazgatója, de az ingatlan nincs Kubatov nevén, sőt, hivatalosan felesége 80 éves édesanyjáé, így a családtagok vagyonbevallásában sem kell szerepelnie.

A családi ház leginkább egy bádogbunkerre emlékeztet: hatalmas bádogtető, fehér bádogfelületek, nulla utcára néző ablak, betonkerítés, kőfal, a bejáratokat több kamera is figyeli. Vajon mitől/kitől tart ennyire Kubatov Gábor?

Kubatov közleményben reagált a hvg.hu cikkére, több ponton cáfolva azt. Szerinte a lap cikke lejáratási kísérlet, és ezért a feleségével együtt jogi lépéseket helyeztek kilátásba.

„Nem eltitkolt jövedelemből, hanem jelentős bankhitelből és felesége, illetve 80 éves édesanyja megtakarításaiból épült az a több generációs családi ház és hozzá tartozó ingatlan, amelybe Kubatov Gábor és családja költözött. A bankhitel mögötti fedezetként az a szintén soroksári ház áll, amely felesége tulajdonában áll, és amelyben a Kubatov család az elmúlt évtizedekben élt. A banki hitelfolyósításhoz kapcsolódó jelzálogjog bejegyzése folyamatban van. Kubatov Gábor feleségének édesanyja azért szerepel a tulajdonosok között, mert a telekingatlant ő vásárolta és a család közösen építkezett. A házban két különálló lakás van, ezért továbbra is fele részben az ingatlan tulajdonosa marad”

– olvasható a közleményben.