Börtönbe is kerülhet a kislányát véletlenül agyonlövő apa

Dobi Tamás elmondta: az 50 éves miskolci férfi egy forgótáras pisztollyal véletlenül leadott egy lövést, amely eltalálta kilencéves kislányát.

A gyerek kórházba szállítása közben meghalt. Az apa ellen gondatlanságból elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ügyben indított nyomozást a napokban fejezték be a rendőrök, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek - közölte a sajtóreferens.

Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője még tavaly, a férfi kihallgatását követően elmondta: a férfi szomszédja hosszabb időre elutazott, értékesebb tárgyait összepakolta és azokat rábízta a gyanúsítottra, megőrzésre. A férfi kíváncsiságból úgy határozott, hogy átnézi a nála hagyott szatyrokat.

Az egyikben talált rá az igen kicsi, egy nagyobb tenyérben jószerivel észre sem vehető fegyverre, amelyet addig forgatott, nézegetett, amíg az el nem sült. A golyó a kislányt találta el.