Lajos futása - hatalmas sprinttel tért vissza a politikai show-bizniszbe Kósa

A parlament Usain Boltja. 

A Magyar Nemzet márciusban közjegyzői dokumentummal bizonyította, hogy egy csengeri "háztartásbeli" nő Kósa Lajost bízta meg 1300 milliárdos állítólagos "örökségének" kezelésével. Nem sokkal később az is kiderült, hogy a fideszes politikus feltételként kötötte ki, hogy az édesanyja számára 800 millió forint jusson az összegből. 

Kósa ezek után heteken át a magyar sajtótörténet egyik legkeményebb vesszőfutásán ment keresztül, többféle, egyre kevésbé hihető magyarázattal előállva. Egy idő után már inkább nem nyilatkozott senkinek semmit. A választások után véget ért rövid, 2017 szeptembere óta tartó modernvárosügyi tárca nélküli minisztersége is, az előttünk álló ciklusban az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságot vezeti majd. 

Aki azonban abban reménykedett, hogy legendás, két-három mondatban a teljes káoszig eljutó gondolatmeneteit a jövőben ismét élvezhetjük, valószínűleg csalódni fog. Igaz, szórakoztató másodpercekről úgy is sikerült gondoskodnia, hogy nem volt hajlandó szóba állni az Index riporterével. A portál kamerája elől futva ugyanis 

olimpiai kvalifikációt érő sprintet vágott le.