Indiában újabb 41 áldozata van az esőzéseknek és homokviharoknak

A mentőszolgálatok beszámolói szerint Uttar Prades szövetségi államban legalább 18 ember halálát okozták a jégesők és viharok, amelyek falakat, fákat és villanyoszlopokat döntöttek le.

Az újabb természeti csapás tíz nappal követte azt a május eleji homokvihart, amely több mint 130 áldozatot szedett ugyanebben a térségben.

A Nyugat-Bengál tartományban tomboló viharokban vasárnap tucatnyi ember veszett oda, emellett villámcsapás ölt meg 9 embert Ándhra Prades tartományban, és kettőt a fővárosban, Újdelhiben is, ahol az óránként több mint 100 kilométeres sebességű széllökések miatt mintegy 70 repülőjáratot kellett törölni.

A légiforgalmi hatóságok közlése szerint az Indira Gandhi nemzetközi repülőteret az erős szél miatt két órára lezárták a forgalom elől.

Homokviharok gyilkolnak Indiában

Rádzsasztán és Uttar Prades szövetségi államokat sújtotta leginkább az ítéletidő. A haláleseteket a legtöbb esetben az erős széllökések miatt kidőlt fák vagy leomló falak okozták. Csaknem 150 további ember megsérült.A heves vihar váratlanul érte az embereket, mert a monszunszezon csak hat hét múlva kezdődik a térségben.(kép: Homokvihar Indiában, 2015)