Meghalt Superman első szerelme, Margot Kidder

A színésznő vasárnap halt meg Montanában, livingstoni otthonában - közölte egy helyi temetkezési vállalat a honlapján. A halála okát nem írták meg.

A kanadai származású Kidder Christoper Reeve oldalán alakította Superman barátnőjét, az újságíró Lois Lane-t három Superman-filmben, 1978-ban, 1980-ban és 1983-ban.

A kilencvenes évek közepén idegösszeomlást kapott, nagy feltűnést keltett a sajtóban azzal, hogy négy napra eltűnt. Később megállapították, hogy bipoláris rendellenességben szenved.

Sokáig nem kapott szerepet, ám végül sikerült visszatérnie olyan tévésorozatokban, mint a Smallville és az L Word, továbbá a Broadwayn is fellépett a Vaginamonológok című darabban 2002-ben.

1975-ben játszott George Roy Hill A nagy Waldo Pepper című filmjében, melynek főszerepét Robert Redford alakította, 2014-ben pedig feltűnt az R.L. Stine's The Haunting Hour című thrillersorozatában, amelyért Emmy-díjat is kapott.

Kidder politikai aktivizmusáról is híres volt, kampányolt az Öböl-háború ellen, a rétegrepesztéses gázkitermelés ellen és támogatta a demokrata Bernie Sanderst a 2016-os elnökválasztási kampányban.

Kidder 2005-ben kapta meg az amerikai állampolgárságot. Háromszor ment férjhez, 1979-ben hat napig volt a felesége John Heard színésznek.