A Soros-alapítvány után a CEU is elköltözhet Magyarországról

Az egyetem Bécsbe menekülhet.

A rektor szerint jelenleg teljes a bizonytalanság:

"Ha ez így folytatódik, nem leszünk vonzóak a diákoknak. Nem tudunk embereket felvenni, és elkezdünk elvérezni. Nem tölthetünk még egy tanévet bizonytalanságban."

Ha a Fidesz-kormány úgy dönt, nem adja meg a CEU-nak a működési engedélyt, akkor az EU történetében először kényszerítenek távozásra egy akkreditált egyetemet.

Ignatieff szerint a döntés megmutatja majd, milyen irányba halad a magyar kormány politikája, és milyen messzire hajlandóak elmenni Orbánék.

Az intézmény kampuszt nyitott Bécsben és a New York államban is, a magyar kormány viszont még nem árulta el, ezzel szerintük teljesítették-e a feltételeket. Május elején Ignatieff azt mondta, ha el is költöznek Bécsbe, a CEU kutatási egységei, archívumai, könyvtára Budapesten maradnak.

Már biztos: Budapestről Berlinbe költözik Soros alapítványa

"Az egyre nyomasztóbb magyar politikai és jogi környezet miatt a Nyílt Társadalom Alapítvány áthelyezik nemzetközi tevékenységüket és a munkatársakat átköltöztetik a német fővárosba, Berlinbe,"- tette közzé az OSF.Mint írják, más nemzetközi szervezetekhez hasonlóan, továbbra is támogatni fogják a civil szervezetek működését Magyarországon az olyan fontos területeken, mint