4,2 milliárdot tapsoltak el jutalmakra Balog Zoltánék a választás előtt

Az Emminél nem bízhattak annyira a győzelemben...

A 4,268 milliárd forintnyi jutalmat a fideszes kasszák feltöltésében legfontosabb szerepet játszó emberek, az uniós támogatások minél gyorsabb lehívását intéző apparátus tagjai kapták.

A "céljuttatást" azzal érdemelték ki, hogy a minisztériumnak sikerült teljesítenie a kormányhatározatban előírt kifizetési munkaterv számait.

Ehhez 2017. június végéig 80,5 milliárd forintnyi támogatást kellett lehívni az emberierőforrás-fejlesztési operatív programból, az év végéig pedig 244 milliárdot.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által nagy nehezen közzétett adatok alapján

a június 30-i mérési pontig elért teljesítmény alapján összesen 1 588 059 040 forintnyi jutalmat csengettek ki, amelyből 2126 fő részesült.

Idén január végéig pedig 2 680 412 320 forintot fizettek ki összesen 2068 dolgozónak.

A portál szerint a Lázár János-féle Miniszterelnökségen csak 642 munkatársat jutalmaztak hasonló módon. Ugyanakkor a Nemzetgazdasági és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sokkal több uniós forrás becsatornázását menedzselte le, ám az egyelőre titok, hogy ezeknél mennyi bónuszt zsebelhettek be a munkatársak.

A 24.hu-nak az egyik, névtelenséget kérő minisztériumi dolgozó úgy nyilatkozott:

a gazdasági tárcánál a referenseknek 1-12 havi, vezetői szinten és az őket körülvevő legszorosabb körökben 12-24 havi juttatást oszthattak szét az előírt célfeladatok mentén.