Séta az életért - a magzatok élethez való jogáért demonstrálnak

Már nyolcadik alkalommal tartják meg a magzatok élethez való jogáért kiálló "Séta az életért" nevű rendezvényt Budapesten.

A menet 

június 4-én 16:30-kor indul a Hősök teréről a Tabánba az '56-os emlékműhöz.

SÉTA AZ Életért 2018

(null)

A demonstráció célja, hogy rámutasson:

az élethez már fogantatása pillanatától kezdve minden embernek joga van. 

"Mi vagyunk az az egy ember" - így mentenek abortuszra szánt babákat az életvédők

Az abortuszról évtizedek óta elkeseredett világnézeti hadakozás folyik a "szabad választás" és az életvédő álláspont hívei között. Végvári Júlia, a valasszukazeletet.hu oldal egyik létrehozója úgy döntött: túllép az elvi vitákon, és közvetlenül fordul azokhoz a nőkhöz, akik babájuk elvetetésén gondolkodnak. Nem csak intelmekkel, de mindenekelőtt: segítséggel.

Az időpont apropója, hogy 61 évvel ezelőtt,  1957. június 4-én született meg az a rendelet, amely engedélyezte Magyarországon a művi terhességmegszakítást. 

Az abortusznak azóta közel 7 millió áldozata volt hazánkban. A rendezvényen rájuk is emlékeznek. Egyúttal fel szeretnék hívni a társadalom figyelmét az ismeretterjesztés, a szexuális felvilágosítás és a prevenció szükségességére, mert "az ország egészséges jövője a cél".

"Gyógyulást kínálunk a gyászolóknak, reményt és jövőt kínálunk a hozzánk fordulóknak, segítséget a rászorulóknak, örömet és békét mindannyiunknak."

 - írják az esemény Facebook oldalán

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton

Friss

Utoljára 1995 elején nyerte meg az NFL nagydöntőjét a San Francisco 49ers csapata, akkor a vezetőedzőjüket Mike Shanahannek hívták. A kaliforniai csapat most a Green Bay Packers legyőzésével újra a siker kapujában áll, a vezetőedzőjüket pedig Kyle Shanahannek hívják. A végső győzelemre azonban a Tennessee Titanst megállító Kansas City Chiefsnek is fáj a foga.