Frei Tamás így ösztönöz a hazai munkavállalásra

Megelégelte, hogy mindenki csak beszél a problémáról.

Frei a kivándorlás mozgatórugóit próbálta megfejteni. Főként azt, hogy miért rögtön külföldre vágynak a vidék Magyarországában lehetőséget és jövőt nem látó fiatalok.

"De miért is szaladnak rögtön Londonig vagy Münchenig? A vidéki Magyarország kisvárosaiból, falvaiból miért nem elég például Budapest pezsgésébe, egyre világvárosiasabb kozmopolitizmusába 'emigrálni'"

- tette fel a jogos kérdést magának, amire aztán fiatal munkatársaival egy beszélgetés során kapta meg a választ.

"Azt mondták, hogy szerintük sokan csak azért nem jönnek Budapestre (pedig szívük szerint jönnének) mert megoldhatatlannak és bizonytalannak látszik a munka és lakáskérdés, hogy hol is fognak lakni és dolgozni? Londonba egyszerűbb menni... ezt mondták, mert ott már kialakult a mechanizmus, a szervezeti rendszer, a keretek, és a letelepedést segítő formák."

Miután a lakhatási kérdés okozza a legnagyobb problémát, az, hogy egy kis albérlethez is százezres megtakarításokra lenne szüksége egy Budapesten dolgozni akaró fiatalnak, az üzletember úgy döntött, hogy példát statuál és saját vállalatán keresztül mutatja be, hogy igenis itthon lehet tartani a jövő generációját.

"A Cafe Frei mostantól lakásokat bérel majd Budapesten, megoldunk minden pénzügyi problémát, külön részleget állítunk fel erre, miközben képzést tartunk a saját iskolánkban leendő baristáinknak (nem kérünk pénzt semmiért), mindent elintézünk, lebonyolítunk, még az állásinterjúkat is megejtjük online, például Skypeon"

-vázolta fel 21. századi üzletpolitikáját, amit az ihletett, hogy ismét meglátta a Budapestben zajló pezsgést és életet a főváros új imázsfilmjében.

Kérdem én, ha már egy riporter, aki körbejárta a világot és felépített egy sikeres brandet is látja, hogy a lakhatás segítségével lehet tenni az elvándorlás ellen, akkor a kormány miért nem támogatja végre a Jobbik által oly sokszor előterjesztett bérlakásépítési programot?