Valaki meggyőzte a NASA vezetőjét a klímaváltozásról

Jim Bridenstinet a közelmúltban nevezték ki a NASA vezetőjének. A tudomány képviselői össze is rezzentek, mikor kiderült, nem elég, hogy Donald Trump klímaszkeptikus, de egy hasonló nézeteiről híres személy irányítja ezentúl az űrkutatást is. Azonban legfrissebb nyilatkozatai alapján úgy tűnik, valakinek sikerült meggyőznie az egykor szkeptikus képviselőt arról, hogy létezik a globális felmelegedés és abben az emberek is szerepet játszanak - számol be az Orlando Sentinel.

Öt évvel ezelőtt, mikor Bridenstin még azt is kétségbe vonta, hogy a globális felmelegedés valós folyamat volna, el sem tudtuk képzelni, hogy hamarosan a NASA élén ennek szöges ellentettjét ismeri majd el.

De szép lassan megenyhült, vagy csak a kutatók elkezdték feltárni előtte a tagadhatatlan tényeket és számokat, aminek hatására novemberben már elismerte, hogy az emberi tevékenység hozzájárul a globális felmelegedéshez, most pedig már annak kulcstényezőjeként tekint rá.

„Tudom, hogy ehhez mi, emberek jelentős mértékben járulunk hozzá. Olyan mennyiségben bocsátjuk ki a légkörbe a szén-dioxidot, amit nem láttunk előre, és ez az üvegházhatású gáz melegíti a bolygót. Ez egyértelmű, és mi vagyunk a felelősök érte"

- nyilatkozta az egykori klímaszkeptikus. A pálforduláshoz nem tudjuk mit szól Donald Trump, aki kiléptette az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből és továbbra is a szénhidrogén-alapú energiaipar híve.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita