Paraguay is létfontosságúnak érezte, hogy Jeruzsálembe helyezze nagykövetségét

Ezen az avatáson legalább nem volt ott a magyar külügy...

Horacio Cartes és Benjámin Netanjanu izraeli kormányfő közösen leplezte le a város központjától távol álló új képviseleten lévő táblát.

Paraguay a harmadik ország, amely szakított a nemzetközi konszenzussal, amely szerint a nagykövetségeket a város vitatott státusza és az izraeli-palesztin konfliktus elhúzódása miatt Jeruzsálemen kívül működtetik.

Az Egyesült Államok május 14-én nyitotta meg Jeruzsálembe áthelyezett külképviseletét, Guatemala pedig két nappal később.

Az amerikai nagykövetség áthelyezését követő izraeli vérengzésben ötvennél is több palesztin vesztette életét, és kétezernél is többen sebesültek meg. A magyar diplomácia pedig a Fidesz kicsinyes politikai játszmái miatt jelenlétével legitimálta a tömeggyilkosságot.

Emlékezzünk erre a napra, ha majd buszok robbannak Budapesten - Orbánéknak köszönhetjük

Várható volt, hogy az izraeli amerikai külképviselet Jeruzsálembe helyezése komoly ellenérzéseket szül majd a palesztin nép és tágabb értelemben az arab világ berkein belül, de a mostani véres konfliktusra talán még a legborúlátóbbak sem számítottak. Orbán Viktorék kétségbeesett diplomáciai kapálózásának hála pedig Magyarország neve is örökre összeforrt a palesztinok mai legyilkolásával.