Egy használt zárbetétet azért mégis csak kapott a naiv netes vásárló

Előre utalt, most reménykedhet a kártérítésben.

Újabb esetet mutatott be a rendőrség arról, hogy miért ne utaljunk "névtelen" idegeneknek előre pénzt aprohirdetési oldalakon. Bár magától is egyértelműnek kellene lennie, hogy sok a szélhámos, mégis sokan esnek áldozatul.

A rendőrség honlapja most arról számolt be, hogy egy 27 éves férfi interneten hirdetett meg egy számítógépalkatrészt, azonban csak fémtárgyakat adott fel a csomagban.

De nem akármit, hanem pár csavart, szeget és egy igazi BB-zárbetétet, kulcs nélkül:

Bizonyára összekeverte a videókártyával, ami valahogy így néz ki:

A trükkös H. Antalt azért tudták megtalálni a rendőrök, mert valamiért úgy gondolta, hogy a hatóságok előtt anonim maradhat egy bejegyzett bankszámlával (nem). Aztán az is kiderült, hogy rendszeresen vert át így embereket, bár nem közölték az áldozatok számát. Az utalásos visszaéléseknél tehát könnyű azonosítani az elkövetőt, de a pénzt behajtani már nehezebb lesz.

A rendőrség kéri az interneten vásárlókat, hogy csak megbízható oldalakról és a vevők által pozitívan értékelt felhasználóktól rendeljenek, továbbá ha van rá lehetőség válasszák a termék személyes átvételét, illetőleg az utánvétel történő szállítás lehetőségét.