Aki a székelyföldi válogatottban szerepel, azt kizárnák a román bajnokságból

Európa.

Székelyföldnek van labdarúgó-válogatottja is, amely részt vesz a jövő héten kezdődő londoni CONIFA-világbajnokságon (a tornán olyan (mikro)nemzetek, kisebbségek, hontalan népek vagy éppen a világ által el nem ismert államok vesznek részt, amelyeknek nincs FIFA tagsága), azonban ez nem mindenkinek tetszik Romániában.

A székelyhon.ro írt arról, hogy az Antenna3 bővebb beszámolójában megkeresték Dan Tanasăt, a magyarellenességéről ismert bloggert, újságírót is, aki szerint a futballtorna

"első ránézésre ártalmatlan projektnek tűnhet, azonban ha valaki jobban meg szeretné érteni, rájön arra, hogy sokkal komplexebb dologról van itt szó. Ez a válogatott egy hatalmas marketingkampány részét képezi. Ne felejtsük el, hogy Székelyföldnek van saját kerékpáros körversenye, van székely népviselet, van székely családok napja, van székely ízű étel is. Mindez azért van, hogy népszerűsítsék az irredenta, autonóm ötletet. Sajnos továbbra is hiányzik a bukaresti hatóságok közbelépése. Romániának minden érdeke megvan, hogy a válogatottban szereplő játékosokat kizárja az összes bajnokságból. Megismétlem, nem véletlen ez, a székely válogatott egy sokkal nagyobb, irredenta projekt része, amit Magyarország folytat Románia egy részén”.

Mindezt élőadásban nyilatkozta a csatornának.

Ezt egyébként lehetett fokozni, mert a B1 Televízió is megszólaltatta élőben Tanasát, aki itt is elmondhatta Székelyföld válogatottja a sporton keresztül történő autonomista propaganda egyik eszköze.

A portál egyébként megjegyzi, hogy a kommentek sem éppen magyarbarátok.