Újabb fejezet a baloldali szappanoperában: Ezért kavarnak a liberálisok

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a múlt héten a baloldali pártoknál ismét kezdetét vette az igazából soha véget nem érő egymás közötti marakodás, áskálódás és a konc után loholás. A Párbeszéd-frakcióból kiugrott Bősz Anett helyére azóta az elvileg független Mellár Tamás ejtőernyőzött, így megmarad a mikropárt parlamenti jelenléte, a Szabó Tímea frakcióvezető által "politikai élősködőnek" nevezett Fodor Gábor pártja most úgy érezte, ismét kell egyet tekernie a drámán, és közleményt adtak ki az ügyben.

A szintén mérhetetlen támogatottsággal rendelkező liberálisok "a tisztánlátás végett" a következő, álnaiv kérdéseket intézték a baloldali összeborulás pártjaihoz:

1. Vajon életszerű-e, hogy egy megállapodást, amelyet három párt elnöke írt alá, a másik két pártban ne ismertek volna? Életszerű-e, hogy egyik pártnál sem látott egy hivatalos írásos szerződést egy jogász, egy gazdasági vezető?

2. Helyes-e felelőssé tenni azt, aki a szerződés betartása felől érdeklődik, és nem azt, aki egy szabályos, aláírt szerződést nem tart be?

3. A korábbi megállapodások betartásának számon kérése milyen logika szerint minősül zsarolásnak?

4. Milyen belső viszonyok uralkodhatnak olyan pártokban, ahol létezhetnek egyszemélyes döntések, ahol a felelősség elhárítását a partner megvádolásával akarják elérni?

5. Ha a Liberálisokat valóban a pénz érdekelte volna, miért léptünk volna ki a frakciószövetségből? Miért hagytunk volna hátra mindent, pozíciót, pénzt és lehetőséget?

6. Milyen jövőt, együttműködést lehet remélni egy olyan társaságtól, amely a zárt tárgyaláson közösen meghozott döntéseket eltorzítva tálalja a nyilvánosság elé? Amely a saját belső anarchikus viszonyaikat takargatva azzal támadja állítólagos partnerét, hogy azt megvásárolta a kormánypárt?

Fodorék máris egy új szövetségről fantáziálnak (hányadik is lenne ez már? - a szerk.), "amelyben valódi partnerként kezelik a feleket", és lezártnak tekintik a vitát (erre azért ne vegyünk mérget - a szerk.), és "a Fidesz leváltására" akarnak koncentrálni (Orbán Viktor sokadik szekértolóiként nehéz lesz... - a szerk.).

Baloldali belháború: Mellárt le akarták beszélni arról, hogy beüljön a Párbeszéd-frakcióba?

Többen is felhívták az elmúlt napokban Mellár Tamást, aki azzal vált a hírek főszereplőjévé, hogy a Párbeszéd-frakcióba beülve megmenti annak létét. Szabó Tímea, a képviselőcsoport vezetője azt állította, más baloldali , elsősorban liberális ellenzéki politikusok le akarták beszélni Mellárt a csatlakozásról. A Liberálisok hazugnak nevezték a politikus asszonyt.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Tari Tamás

Friss

1
sss
2019. Augusztus 17. | 08:48
Az előválasztáson az arra jogosultak csupán 4 százaléka vett részt.
A politológus otthagyja az elemzést és az oktatást is, hogy Brüsszelbe költözzön.