Döbbenetes! Kis híján halálra verték az autista fiút Dunaújvárosban

A koponyája hosszirányban eltört, a bal füle félig leszakadt.

Életveszélyes sérüléseket szenvedett, és jelenleg is mesterséges kómában fekszik az a dunaújvárosi, autista fiatalember, akit még kedd éjszaka támadtak meg, és vertek össze a Széchenyi Parknál.

"A testvérem délután elment otthonról. A barátnője már tíz óra magasságában is kereste, de sehol sem találta. Állítólag abban az időben még látták épségben, éjfél után azonban már a mentők keresték a városháza környékén. Valaki bejelentette, hogy sérülten, magatehetetlenül fekszik a földön, és azonnali ellátásra szorul. Rögvest a helyi kórházba szállították, rendkívül súlyos állapotban"

- mesélte a Borsnak a 29 éves fiú bátyja, Kovács András.

Brutális volt a támadás. Péter koponyája hosszirányban eltört, a bal füle félig leszakadt, a jobb szemének vonalában pedig felszakadt a bőr. Vérömleny keletkezett az agyában, és a csigolyája is megrepedt, de az orvosok szerint fel fog épülni. Jelenleg viszont még mesterséges altatásban tartják.

"Amikor meglátogattam a kórházban, majdnem sokkot kaptam. A földön feküdhetett, úgy taposhatták a fejét. Ezt abból gondolom, hogy cipőnyomok voltak a fején, a testén nem voltak külsérelmi nyomok. A testvéremről tudni kell, hogy mentálisan sérült és autista, így könnyen kihasználhatták a hiszékenységét az éj leple alatt. Az a legszörnyűbb, hogy cserbenhagyták, csak a szerencsének köszönhető, hogy rátaláltak"

- magyarázta a testvér.

A police.hu-n arról írnak, hogy a rendőrök az elkövetőt a helyszínen elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki és bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozók előterjesztést tettek a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

Mivel nem rablótámadásról van szó, így valószínűleg az agressziót a fiatal fiú mássága váltotta ki. Szomorú.