Hazugságokat közölt az MTI a Helsinki Bizottságról

Éjféli helyreigazítás.

A jól elrejtett helyreigazítás pontos szövege a következő:

"A "Kormányzati Tájékoztatási Központ Közleménye - Reagálás a Helsinki Bizottság közleményére" címmel 2017. december 8. napján az Országos Sajtószolgálat honlapján megjelent közleményben valótlanul híreszteltük, hogy a Helsinki Bizottság pénzt keresett azzal, hogy feljelentette Magyarországot azért, mert Magyarország nem bánt megfelelően a bevándorlókkal.

Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy a Magyar Helsinki Bizottság több száz millió forintot kap külföldről átláthatatlan módon. A valóság ezzel szemben az, hogy a Magyar Helsinki Bizottság nem keresett pénzt azzal, hogy eljárást indított a magyar állam ellen a menekülőkkel szemben tanúsított bánásmód miatt. A Magyar Helsinki Bizottság finanszírozása pedig a jogszabályoknak megfelelően átlátható."

A fideszes érdekeket messzemenően kiszolgáló, ám közpénzből működtetett Távirati Iroda gyakorlatát jól jellemzi, hogy míg az intézmény gond nélkül részt vesz a civil szervezetek elleni boszorkányüldözésben, addig a személyiségi jogokra hivatkozva

rendre elhallgatja például a Jobbik és az LMP Mészáros Lőrincről, Tiborcz Istvánról, az ellenzéki pártok közmédiából való száműzéséről és több, a kormánypárt számára kínos ügyről szóló közleményét.

A pofátlan kettős mérce alkalmazása miatt pont a Helsinki Bizottság indított próbapert, melyben a bíróság első fokon kimondta, hogy az MTI helyreigazításra kötelezhető, mivel már azzal szerkeszti a tartalmat, hogy szelektál a különféle közlemények között.

Orbán tudja, mi kell egy autoriter államhoz: Korlátlan médiahatalom

Pardavi szerint naiv hitnek bizonyult, amit az Európai Néppárton belül sokan gondoltak, miszerint Orbán Viktor a választási győzelem után enyhíti a civil szervezetekre nehezedő nyomást.A kormány hangulatkeltésével kapcsolatban a következőképpen nyilatkozott:"A véleményszabadság meg fog semmisülni, sőt ezen felül a nem kormányzati szervezeteket és a civil társadalmat, mint a demokrácia egyik alapkövét, teljesen aláássák."A Magyar Helsinki Bizottság elnöke úgy látja, hogy a magyar kormányfő tökélyre fejlesztette a taktikai manőverezést: