Óriási veszteséget termelt tavaly a HírTV, drasztikus változásokra lesz szükség

Nem sikerült jól a HírTV 2017-es éve, az egy évvel korábbi 770 milliós veszteség is tetemes mínusz volt, amit tavaly sikerült majdnem duplázni – írja az mfor.hu.

A bevételek nagyjából változatlanul alakultak, a 2,6 milliárd után 2,3-at könyveltek el, a személyi jellegű kiadások növekedése már a veszteséget hizlalta a cégnél. A korábbinál ugyanis 295 millióval többet, 2,2 milliárd forintot fordítottak bérekre, illetve járulékokra. Ez üzemi szinten is kimutatható 1,37 milliárd forintos veszteséget jelent, amit néhány millióval a pénzügyi eredmény csak tovább növelt. A végső eredmény 1,4 milliárd forintos veszteség lett, ami szinte teljesen eltüntette a cég saját tőkéjét is, mindössze 53 millió forint maradt – írja a Menedzsment Fórum oldala.

A portál szerint ez azt jelenti, hogy idén a fennmaradás érdekében drasztikus változtatásokra vagy tőke becsatornázására lesz szükség a Simicska Lajos tulajdonolta tévénél. Korábban már belengették, hogy a leépítéseket további elbocsátások fogják követni a televíziónál.