Szigorúbban vonná felelősségre a Jobbik a pedofilokat és szexuális bűnözőket

Gyógyszeres hormonkezelés a pedofiloknak, életfogytiglan a pedofil gyilkosoknak.

Kepli Lajos elmondta, hogy mind háromgyermekes apaként, mind Veszprém megyei képviselőként felelősséget érez abban, hogy mindent megtegyen annak elkerülése érdekében, hogy a jövőben a sólyihoz hasonló bűncselekmények ismét bekövetkezhessenek.

A képviselő szerint szükség lenne a pszichikailag instabil emberek kiszűrésére és megfelelő megfigyelésére, valamint súlyosabb fellépésre a szexuális bűncselekmények elkövetőivel szemben.

Varga-Damm Andrea, a körzet jobbikos országgyűlési képviselője a brutális kegyetlenséggel megölt sólyi kislány tragédiája kapcsán leszögezte: az ilyen bestiális bűncselekményeket elkövető emberek soha nem kerülhetnek szabadlábra.

"Ha van igazság, a pedofil gyilkosok soha nem kerülhetnének vissza a társadalomba."

A legerősebb ellenzéki párt politikusa bejelentette azt is, hogy ismét benyújtják az Országgyűlésben a pedofilok gyógyszeres hormonkezelésére vonatkozó javaslatukat.

Megjegyezte,

"a Fidesz 2010 óta minden esetben lesöpörte az asztalról a Jobbik ilyen irányú javaslatait, mert számára nem fontos a jövő nemzedék teljes körű védelme."

Varga-Damm emlékeztetett, a gyógyszeres hormonkezeléssel minimálisra csökkenthető a bűnismétlés lehetősége. Ez nem magyar ötlet, hiszen Németországban, Svájcban, Nagy-Britanniában vagy épp Lengyelországban is alkalmazzák.

A jobbikos képviselő szerint a gyermekek védelme az elsődleges, sokkal fontosabb, mint a bűnelkövetők jogai. Kitért arra is, hogy Magyarországon is alkalmazni kellene azt az USA-ban és Lengyelországban már működő nyilvános adatbázist, amely alapján a lakosság és a munkáltatók megismerhetik a szexuális bűncselekményekért elítélt személyek adatait, tisztában lehetnek azzal, él-e környezetükben ilyen bűnöző. A politikus úgy véli, gyermekeink védelmében ezt mindenkinek joga van tudni.