Holnap jelenik meg utoljára nyomtatásban a Heti Válasz

Tovább szűkül a kormánykritikus sajtó. 

„Korszakváltás a Heti Válasznál” című vezércikkel búcsúzik Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője, miután a cégnél csődeljárás indult. A lap csütörtökön jelenik meg nyomtatásban utoljára.

Egy magyar származású, republikánus üzletember mondott le a Heti Válasz megvásárlásáról múlt héten, miután szembesült azzal, hogy a kormányzati bojkott miatt az újságot nem lehet újra nyereségessé tenni.

"A kétharmados erő ugyanis nyilvánvalóvá tette, hogy a kívánt környezetet nem adja meg akárkiknek."

- írta Borókai.

A Heti Válasz próbált „polgári” és hű maradni „korábbi önmagához”, azután is, hogy az egyik tulajdonosa összetűzésbe került a miniszterelnökkel.

"Próbáltuk meggyőzni a tulajdonost, hogy adjon túl rajtunk, de ő többszöri kérésünkre is nemet mondott, ellenben megígérte, hogy politikai elképzeléseit nem érvényesíti nálunk. S aki olvasott bennünket, tudja, hogy a Heti Válasz és a Jobbik viszonya nem változott."

Több hazai vállalkozással is tárgyaltak a hetilap megvásárlásáról, de egyik sem járt sikerrel.

"A régi tulajdonos már nem tudott/akart finanszírozni bennünket, az új meg nem érkezhetett meg. Így a kiadó csődeljárást kezdeményezett a tulajdonosoknál, hogy legyen idő a gazdasági helyzet rendezésére. A lap ezért – a helyzet rendeződéséig – június 7-én jelenik meg utoljára nyomtatásban."

A régi tulajdonos Simicska Lajos volt, aki az április 8-i választások után két nappal bejelentette a Lánchíd Rádió és Magyar Nemzet megszűnését, a Hír Tv-nél leépítések kezdődtek, a Heti Válasznak pedig befektetőt kerestek.