Rejtélyes utakon szivárogtak a Jobbikról szóló bizalmas információk a Fidesz-médiához

A kormánypártnak tehet jót a párton belül éleződő feszültség?

B. Ferenc Attila összefoglalójában kiemeli, hogy a szivárogtatások azért is aggályosak, mert a legerősebb ellenzéki párt elnökségi tagjainak

olyan nyilatkozatot kellett aláírniuk, mely szerint az adott illető büntetőjogi felelőssége tudatában kijelentette, hogy nem adott át információt a Jobbikkal ellenséges kormánypárti sajtónak.

Ennek ellenére több, a pártot negatív színben feltüntetni szándékozó iromány is született, melyek miatt a Jobbik rendre sajtóperek garmadáját indította a Fidesz kezében lévő orgánumok ellen, bár ezek nem derítettek fényt arra, milyen módon jutott értesülésekhez a Magyar Idők, a Ripost vagy a Lokál.

A szerző írásában összefüggésbe hozza nagy port kavaró, a Jobbik-tábor elbizonytalanítását célzó cikkek megjelenését Toroczkai László elnökségbe való bekerülésével, és hangsúlyozza, hogy

Ásotthalom polgármestere volt az egyetlen, aki nem írta alá a fent említett nyilatkozatot.

A cikk úgy fogalmaz, hogy "állítólag több olyan sajtóper is volt 2017-ben, ahol a kormánypárti újságíró a tárgyalásokon konkrétan kimondta, hogy megbízható forrása van, aki a Jobbik egyik vezetője".

A cikk megemlíti, hogy a választások előtt a Ripost nyilvánosságra hozott egy - erősen megvágott - hangfelvételt, melyen Toroczkai László hallható, amint valakivel épp arról beszél, hogy szerinte Mirkóczki Ádámot, a párt szóvivőjét le kellene mondatni, mivel kritikus véleményt fogalmazott meg Donald Trump, amerikai elnökkel kapcsolatban.

Mint emlékezetes, a kormánypárti sajtó ezt a hanganyagot igyekezett úgy beállítani a választási kampány hajrájában, mintha nem egy hónapokkal korábbi ügyről, hanem aktuális konfliktusról lenne szó.

A Zsúrpubi cikke ITT olvasható.

Az Origo hazudik - cáfolják a Jobbik képviselői, hogy elhagynák a frakciót

Az Origo tegnapi cikkében tényként közölte, hogy a Jobbik négy országgyűlési képviselője, Hegedűs Lorántné Kovács Enikő, Volner János, Szávay István és Apáti István Dúró Dórát követve elhagynák a párt parlamenti frakcióját.