Katinka kevés esélyét látja annak, hogy Shane Tusup újra Magyarországra jöjjön

A háromszoros olimpiai bajnok úszó és férje távollétében a klubjuk válságba került.

„Én azon vagyok, hogy továbbra is ő vigye a szakmai munkát, ő foglalkozzon a kicsikkel, én pedig egy másik edzővel készülök a tokiói olimpiára. De ez nem ilyen egyszerű, egy hónapja nem érem el, nem reagál a hívásaimra, leveleimre. Kevés esélyt látok arra, hogy újra Magyarországra jöjjön Shane.”

A Borsnak nyilatkozó szülők szerint az Iron Lady keményen állta a sarat, mindenkit türelmesen végighallgatott, pedig volt olyan szülő, aki tíz percig ecsetelte, milyen problémák vannak a klubban.

A szülők a segítségüket is felajánlották, hogy jobb belátásra bírják Tusupot a gyerekek érdekében. Az is szóba került, hogy vissza kellene hívni Darren Ward skót edzőt, akivel Shane Tusup korábban összeveszett.

„Tudják, sokakat megbántott…”

- reagált a felvetésre Hosszú Katinka, amiből a Bors szerint „egyesek arra következtettek, tényleg férje agresszivitásából lett elege”.

Az úszónő megígérte: másfél héten belül visszatér Magyarországra, hogy elbeszélgessen a klubban úszó gyerekekkel. Most csak villámlátogatásra érkezett haza, de megy is tovább a franciaországi Canet-en-Roussilon-ba, ahol a hétvégén rendezik meg a Mare Nostrum versenysorozat első állomását.