Jobbik: a kelet balekja helyett, annak lándzsahegye legyen Magyarország

Tisztességgel is vezethetne rajtunk keresztül az új selyemút.

A párt ismeretei szerint, az aranyárban számított beruházás elsősorban annak a kínai félnek jelent bombabiztos üzletet, amelyik a szerződésben még az áruszállítás volumennövekedésére sem vállal garanciát, ráadásul úgy, hogy a fideszes kormányzat mindezt a magyar társadalom nyakába rakott újabb kölcsönből kívánja finanszírozni.

"Félő, hogy az eddigi gyakorlatnak megfelelően, a méregdrága projekt a hazai vagy külföldi oligarchák extraprofitjának aranybányája lesz, amiből a kormányközeli luxusparazita elit fog tovább gazdagodni"

- áll Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselőjének közleményében. Hozzáteszi, hogy a Jobbik egyértelmű terveket akar, amelyek garantálják, hogy csökkenjen az óriási külkereskedelmi deficitünk, amelyek biztosítják, hogy ne a magyar adófizetők finanszírozzák Kína térségbeli gazdasági térhódítását.

"A Jobbik egyetért azzal, hogy mi legyünk a Kelet lándzsahegye, s örülnénk annak, ha a Kína és Közép-Európa közötti együttműködés regionális központjává hazánk válhatna, szívesen vennénk, ha rajtunk keresztül vezetne az új selyemút, de nem fogjuk szó nélkül hagyni, hogy a kormány a magyar emberek pénzével hazardírozzon!" - írja a képviselő.