Újabb alkotmánymódosítás? Összevont EP- és önkormányzati választás jöhet

A Zoom.hu úgy tudja, nekiláttak egy titkos projekt kidolgozásának a Fidesz-pártközpontban.

A terv szerint a kormánypárti polgármestereknek fel kell készülniük arra, hogy 2019 tavaszán összevont EP- és önkormányzati választások lesznek, vagyis utóbbiakat előrehoznák fél évvel.

Ehhez a Fidesznek újra módosítania kell az alaptörvényt.

A hivatalosan hangoztatott indoklás vélhetően a spórolás lesz, ami kézenfekvőnek is tűnik, könnyen benne van azonban az is, hogy a kormánypárt gyorsabban zavarná le az önkormányzati választásokat, hogy az ellenzék ne kapjon erőre.

Hegedűs Lorántné szerint megmosolyogtató, hogy a spórolással magyarázza mindezt a kormány, hiszen a kabinet Várba költözésével Orbán Viktor dolgozószobái 4 milliárd forintba fognak kerülni. Ebből lehetne fedezni a helyhatósági választásokat is az eredeti időpontban - fogalmazott a Jobbik országgyűlési képviselője a gránitszilárdságú Alaptörvény esetleges nyolcadik módosításával kapcsolatban a parlamentben napirend előtti felszólalásában.

A jobbikos politikus szerint a pártpolitikai indok mellett a valódi üzenet, hogy az alkotmányos alapelveink bármikor felülírhatóak, megkérdőjelezhetőek. Hegedűs Lorántné kiemelte, a magyar önkormányzatiság elleni támadás már jó ideje zajlik a Fidesz részéről,

amely folyamat szerinte az ezeréves településhálózat felszámolását célozza meg.

"Ennek a lépésnek a történelmi előzményei Rákosi és Kádár tanácsrendszere után, a szélsőségesen liberális Bajnai Gordon 2010-es programjában jelentek meg, így most az ő örökségüket viszi tovább szolgamódon a Fidesz Bajnai a örökségét viszi tovább a Fidesz"

- fogalmazott.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Balogh Gábor

Friss

1
1
sss
2019. Augusztus 21. | 18:55
Naivitás azt gondolni, hogy egy stabil gazdasági helyzetben, amelyben a német vállalati érdekek érvényesülni tudnak, a mindenkori német kormány nem reálpolitikai megfontolásokat fog szem előtt tartani. Vélemény.
Naivitás azt gondolni, hogy egy stabil gazdasági helyzetben, amelyben a német vállalati érdekek érvényesülni tudnak, a mindenkori német kormány nem reálpolitikai megfontolásokat fog szem előtt tartani. Vélemény.
Sokat hallunk és olvashatunk pejoratív értelemben a populizmusról anélkül, hogy a fogalmával tisztában lennénk, pedig a populizmus önmagában nem ördögtől való.