2018. 06. 11. 21:44

Sándorfalva örökbe fogadná a fél országot átkóborló medvét

A HVG szerint a Csongrád megyei Sándorfalva önkormányzati képviselői felvetették, hogy a település örökbe fogadhatná a medvét, amely egészen a kisváros határáig kóborolt, amíg múlt pénteken el nem fogták.

A képviselők beadványukat állatbaráti, állatvédelmi és marketingszempontokkal indokolják, azt írják, Robi, a nemzet medvéje az országos sajtóba emelte Sándorfalva nevét.

A terv szerint a mackó a Szegedi Vadasparkban maradna, és az önkormányzat fizetné ellátásának költségeit.

Dudás Zoltán képviselő azt mondta, van egy gyergyószentmiklósi születésű barátja, aki ismeri a medvék természetét, és ő úgy gondolja, hogy ez a kóbor állat szelíd volt, különben nem emberek lakta területek felé vette volna az útját.

A politikus szerint a sándorfalvaiak szívükbe zárták a medvét, és nem akarják, hogy pusztán gazdasági érdekek mentén dőljön el, visszatoloncolják-e Szlovákiába, vagy maradhat Magyarországban.

(Fotó: MTI)

A nemzet medvéje alig várja, hogy szabaduljon

A Szegedi Vadasparkba szállították Robit, a medvét, aki túrájával napokig tartotta izgalomban az országot. Az állatkert medveházának egyik elkülönítő helyiségében helyezték el, ahol inni és enni kapott, kiengedése után azonnal nekilátott az almából, répából és céklából álló menühöz. A gazdag ellátás azonban nem pótolja a szabadságot.