2018. 06. 12. 12:47

Demeter Márta továbbra sem lehet LMP tag

Ha megtévesztette volna Önöket, hogy az egykori szocialista képviselőnő aktívan részt vett az LMP kampányában, már a választások előtt csatlakozott a párt frakciójához és a lista hetedik helyéről került be a Parlamentbe, ezért úgy gondolták, hogy Demeter Márta az LMP tagja, akkor most megdöbbenéssel olvashatják, hogy nem. Sőt több LMP-s megvétózta a képviselőnő párttagságát.

A 24.hu cikke szerint hiába kezdeményezte a korábban az MSZP-ben tíz éven át politizáló Demeter Márta felvételét az LMP-be, több tag megvétózta a kérelmet. Tóth Balázs, a párt kőbányai elnöke szerint az nehezíti a tagfelvételt, hogy a párt alapszabálya annak szellemiségében készült, hogy ne valósulhasson meg pártfoglalási kísérlet. Márpedig Demeter szocialista múltját nem mindenki nézi jó szemmel.

Tóth elmondta, hogy most „egyenként elbeszélgetnek azokkal a tagokkal, akik nemmel szavaztak, és igyekeznek meggyőzni őket arról, hogy Demeter Mártának az LMP-n belül van a helye.”

Demeter jelenleg az LMP-nek pártoló tagja, így jelenleg párttisztségre nem választható, és hivatalosan nem szavazhat belső kérdésekben.