Nem magánszemély, hanem egy vállalkozás fizethette Semjén svédországi vadászatát

A 24. hu birtokába került dokumentum szerint valaki nem mond igazat a Semjén-ügyben, ugyanis aszerint a miniszterelnök-helyettes barátja, Farkas József nem magánszemélyként, hanem egy Luxemburgban bejegyzett családi vállalkozásán keresztül finanszírozta a KDNP-s politikus vadászatait.

A Magyar Nemzet márciusi leleplező cikke után a Tansparency International többször fordult a mentelmi bizottsághoz, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezzenek a miniszterelnök-helyettessel szemben, mivel az ajándékba kapott svédországi luxusvadászatokat éveken keresztül nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában. Kérelmét eddig minden alkalommal elutasították.

"A 24.hu most újabb ellentmondásokra mutatott rá. Az ő dokumentumaik szerint létezik a mentelmi bizottság tegnap kézhez vett elutasító döntésében foglalt állítást cáfoló más állítás arra nézve, hogy valójában ki is fizette a vadászatoknak az ellenértékét, ez azonban pusztán csak arra alkalmas, hogy rámutassunk arra, hogy valóban lett volna adókötelezettsége, adó megfizetésére vonatkozó kötelezettsége, amit Semjén Zsolt elmulasztott, legalábbis a vagyonnyilatkozatában erről nem adott számot" - reagált Ligeti Miklós, Transparency International Magyarország jogi igazgatója.

A portál birtokába jutott dokumentum egyébként egy, a Farkas József családi vállalkozásának, a Life Tree Holding s.a.r.l. jogásza által írt levél, amelyet az érintett vadásztársaságnak címzett. A levél tartalma szerint a cég a könyvelés felülvizsgálata során nem találta a vadászatokról szóló számlákat, ezért arra kérik a vadásztársaságot, hogy a

„bizonyára kiállított, de át nem adott számlákat” az elmúlt 5 évre visszamenőleg küldjék meg irodája címére.

Ez ellentmondana Farkas korábbi állításának, miszerint kölcsönt kapott a cégtől és utána magánemberként rendezte a vadászat költségeit.