Kolarov védhetetlen szabadrúgás góljával nyomták le a szerbek Costa Ricát

Branislav Ivanovic, a Zenit hátvédje 104. alkalommal lépett pályára a szerb válogatottban, így Dejan Stankovicot megelőzve hazája örökrangsorának élére állt. Csapata remek iramban, lendületes játékkal kezdte a mérkőzést, ennek köszönhetően kidolgozott néhány ígéretes helyzetet, de a befejezések pontatlannal bizonyultak, illetve a Real Madrid kapusa, Keylor Navas nagyszerűen védett.

Az első félidőben a közép-amerikai együttes többször próbálkozott kapura lövéssel, viszont a szerbek kísérletei veszélyesebbek voltak, gól azonban egyikből sem született.
 
A második félidő Aleksandar Mitrovic ziccerével kezdődött, amit Navas szintén hárított, de Kolarov szabadrúgásánál már nem volt esélye.

A szerb csapatkapitány kissé jobbról, 22 méterről elvégzett szabadrúgása után a labda védhetetlenül vágódott a kapu rövid felső sarkába.

A folytatásban Costa Rica a hátránya ellenére sem tudott változtatni a játék képén, kevés lehetősége volt az egyenlítésre, és azokkal sem tudott élni. Szerbia újabb helyzeteket alakított ki, az eredmény azonban már nem változott.

(Fotó: FIFA Facebook)