Jobboldali értelmiségiek álltak ki a Heti Válasz mellett

„Szeretem a Heti Választ” című rövid videóval üzentek.

Sólyom László volt köztársasági elnök, Jankovics Marcell rajzfilmrendező, Hodász András katolikus pap, Feledy Péter televíziós újságíró, Lackfi János író, költő, Skrabski Fruzsina dokumentumfilmes, Szörényi Levente zeneszerző, Őrfi József építész, Tátrai Tibor gitáros, Cseke Eszter és S. Takács András dokumentumfilmesek (On the Spot), Csukás István író, Szarvas József színművész, Stefano Bottoni történész látható a rövid videóban.

A kormány által uralt médiapiacon ellehetetlenített Heti Válasz két hete jelent meg utoljára nyomtatottan. „Korszakváltás a Heti Válasznál” című vezércikkel búcsúzott Borókai Gábor főszerkesztő, miután a lapot kiadó cégnél csődeljárás indult. Múlt héten a lap digitálisan elérhető változatában Sólyom László azt írta publicisztikájában, hogy a Heti Válasz megtartotta a helyes mértéket, szerzői pedig azt írták, amit gondoltak, nem parancsot vagy elvárást követtek.

„A Heti Válasz nem írt vállalhatatlant; nem volt lapjain félelemkeltés, gyűlöletszítás. Megmutatta, hogy az elkötelezettség nem jár bezárkózással, nem tartotta eleve rossznak, aki másként gondolkozik”

- fogalmazott a volt államfő.