2018. 06. 19. 16:20
MTI

Nem indít saját főpolgármester-jelöltet az MSZP

A szocialista pártnak most nincs székháza, de ez, ha minden igaz, változik a jövőben. Az ellenzéki párt új elnöke egy rádióinterjúban beszélt arról is, hogy a Párbeszéddel együtt készülnének a 2019-es európai parlamenti választásra, az önkormányzati választások előtt pedig helyi szinten a Jobbikkal való együttműködés is lehetséges.

A XI. kerületi Villányi úton alakít ki pártközpontot az MSZP – közölte az ellenzéki párt hétvégén megválasztott elnöke az Inforádió Aréna című műsorában kedden.

Tóth Bertalan azt mondta: nincs székháza az MSZP-nek, ezért szeretnének egy pártközpontot kialakítani a Villányi úti konferenciaközpontban, és erről már döntött az elnökség.

A pártelnök-frakcióvezető arról is beszámolt, hogy az MSZP adóssága alig több mint félmilliárd forint. Emlékeztetett, hogy 2014-ben több mint kétmilliárd forintos adóssággal adta át az akkori vezetés a pártot az új elnökségnek.

A pártelnök arról a tervéről is beszámolt: elsősorban a helyi szervezeteket támogatnák anyagilag, hogy legyen forrásuk közéleti, politikai programok szervezésére.

Tóth Bertalan közölte: a Párbeszéddel együtt készülnének a 2019-es európai parlamenti választásra, de a legnagyobb feladatnak a szintén jövő évi önkormányzati választást nevezte. Utóbbival kapcsolatban azt mondta: a helyi szervezetek széles mozgásteret kapnak, a Jobbikkal való együttműködés is lehetséges helyi szinten.

Az ellenzéki politikus közölte azt is, hogy nem látja annak esélyét, hogy az MSZP önállóan állítson főpolgármester-jelöltet.

Hozzátette: az elnökség már elkezdte a felkészülést a 2019-es választásokra, felkérték Molnár Zsolt fővárosi MSZP-elnököt, hogy az előkészületeket segítse, mérje fel, milyen reális együttműködési lehetőségek vannak.