2018. 06. 20. 16:22

Portugália–Marokkó: mezőnyfölénye ellenére kikapott a kiscsapat

Cristiano Ronaldo 4. percben szerzett gólja után alig mutatott valamit a portugál válogatott. A marokkóiak mezőnyfölénye később kapura lövésekben is megmutatkozott, de a sovány, 1-0-s győzelemhez a luzitán kapus hatalmas védése is kellett.

Cristiano Ronaldo hamar, a 4. percben szerzett góljával győzött az Európa-bajnok Portugália válogatottja a marokkói nemzeti tizenegy ellen. Egy jól beívelt szögletet a (most még) Real Madrid üresen maradt világsztárja stukkolta a kapuba, így szerezte meg a vezetést csapatának.

És ezzel gyakorlatilag mindent le is írtunk a luzitánok kilencven perc alatt mutatott teljesítményéről. Merthogy CR7-nek volt még egy kaput épphogy elkerülő lövése (szintén a meccs elején), valamint két sorfalba rúgott szabadrúgása, de más emlékezetest nem lehetett feljegyezni az európai gárda játékáról.

Az eredményt tekintve alulmaradt marokkóiak viszont a gyorsan bekapott gólt követően egyáltalán nem a „ne kapjunk ki nagyon” elvét követték, hanem ügyes, fineszes játékkal mezőnyfölénybe kerültek, majd kapura lövésekben is átvették a statisztikai vezetést. Olyannyira, hogy néha a portugál kapusnak, Rui Patriciónak a bravúrjára volt szükség, hogy érintetlen maradjon a portugál háló. Az Európa-bajnokok ráadásul a szerencsével sem álltak hadilábon, egy marokkói akció végén a labda Pepe térdéről a karjára pattant, de sem a játékvezető nem sípolt, sem a videóbíró nem jelezte, hogy vissza kellene nézni az esetet.

Portugália így 2 meccs után 4 ponttal, 4 lőtt és 3 kapott góllal áll, Marokkónak 2 meccs után 0 pontja, 0 lőtt és 2 kapott gólja van. Magyar idő szerint este 8 órakor a 3 pontos Irán és az 1 pontos Spanyolország csap össze.

(fotó: FIFA World Cup / Facebook)