Sallai nárcisztikus szerencselovagnak nevezte Hadházyt

Szemére vetette, hogy ígérete ellenére felvette parlamenti mandátumát.

Kemény hangvételű Facebook-bejegyzésben szállt bele Sallai Róbert Benedek korábbi „főnökébe”, az LMP volt társelnökébe, Hadházy Ákosba. Az egykori LMP-s agrárpolitikus szerint Hadházy „üstökösként érkezett”, és nagyon sokan bíztak benne, de „nem véletlen fogyott el körülötte a levegő”.

Könnyű távolról, ismeretlenül kedvelni valakit a FB közösségének, de testközelből ismertük meg, napi szinten szembesültünk személyiségével

– írja bejegyzésében, majd hozzáteszi,

azt, amit rövid pályafutása alatt ártott egy jobb sorsra érdemes politikai közösségnek nem tudom, hogy kiheverhető-e, de így legalább az esélye megteremtődik.

Sallai azt is Hadházy szemére veti, hogy több interjúban is azt mondta, ha a Fidesz győz, akkor nem veszi fel mandátumát. Az LMP-ből most végleg kilépett ex-társelnök ennek ellenére mégis képviselő lett. Mint arról reggel beszámoltunk, Hadházy bejelentette kilépését az ökopártból, mert abban szerinte olyan helyzet alakult ki, amelyben politikai nézetkülönbségeket igyekeznek fegyelmi úton elintézni. Úgy vélte, Sallai Róbert Benedeket – akit a verekedés miatt kizártak – hamarosan visszavehetik a zöld politikusok közé, mivel a párt etikai bizottsága enyhítésért fellebbezett, miközben Hadházy esetében súlyosbításért.

Hadházy Ákos is kilép az LMP-ből

Kilép az LMP-ből a párt korábbi társelnöke. Hadházy Ákos a 24.hu-nak adott interjújában többek között arról is beszélt, hogy a pártban "zavarba ejtően jó a hangulat" a választást követően, és túl sok mosolygós arcot lát az ellenzéki padsorokban."Olyan helyzet alakult ki a pártban, amelyben politikai nézetkülönbségeket igyekeznek fegyelmi úton elintézni.

Hadházy kilépésével egyidejűleg azt is közölte, nem adja vissza mandátumát, amit Sallai ugyancsak szemére vetett. A volt társelnök hogy több interjúban is azt mondta, ha a Fidesz győz, akkor nem veszi fel mandátumát. Az LMP-ből most végleg kilépett ex-társelnök ennek ellenére mégis képviselő lett.

Remélem az LMP tanul ebből az esetből, és az érték nélküli nárcisztikus szerencselovagok ideje leáldozik. Persze ehhez még kell munka és szembenézés. Sok szembenézés

– zárja bejegyzését közösségi oldalán Sallai.

A teljes bejegyzés alább olvasható.