2018. 06. 21. 22:11

Meglepetés?! Horvátország 3-0-ra legyőzte Argentínát

Ahogy mondani szokás, csontzene kísérte ezt a nagyszerű mérkőzést az oroszországi világbajnokság D-jelű kvartettjében. A horvátok olykor rendkívül látványos játékkal múlták felül ilyen arányban is a Messit is soraiban tudó argentinokat a D-csoport második fordulójának első mérkőzésén.

A horvátok első gólját Caballero hatalmas hibáját követően Rebic szerezte az 53. percben. Jellemző, hogy a mérkőzést közvetítő Hajdú B. István már az első félidőben lehozta volna a horvát támadót.

Az európai csapat második gólját a Real Madrid csillaga, Modric szerezte meg egy zseniális találat formájában a 80. percben.

A kegyelemdöfést a Barcelona klasszisa, Rakitic adta meg az addigra szétesett dél-amerikaiaknak a 91. percben, egy nem akármilyen csiki-csuki helyzet után.

Horvátország ezzel már biztosította a továbbjutását. A százszázalékos horvátokat az 1-1 pontos Argentína, és Izland követi, majd a 0 pontos Nigéria áll az utolsó helyen, igaz, utóbbi kettő pénteken egymás ellen lép pályára.

Horvátország-Argentína 3-0 (0-0)

Nyizsnyij Novgorod, 43 319 néző, v.: Ravsan Irmatov (üzbég)

gólszerzők: Rebic (53.), Modric (80.), Rakitic (91.)

sárga lap: Rebic (39.), Mandzukic (58.), Vrsaljko (67.), Brozovic (94.), illetve Mercado (51.), Otamendi (85.), Acuna (87.)