Teljes káosz Budapesten: az 1-es villamos vonalán is pótlóbuszok járnak szombattól

Aki teheti, most menküljön. 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint

olyan vágányszakaszt érintenek a munkálatok, amelyen pár éve ugyan volt felújítás, de akkor csak a megállóhelyeket korszerűsítették.

Most mindkét szakaszon a villamossín cseréjén kívül megerősítik a földműveket és a sínágyazatot, valamint felújítják a vágányokat keresztező útátjárókat is.


A két nagyobb építési ütemben zajló rekonstrukció első, várhatóan háromhetes időszakában az 1-es villamos a Fehérvári út/Etele út felől a Közvágóhíd H megállóhelyig, a Bécsi út/Vörösvári út felől pedig a Puskás Ferenc Stadion megállóhelyig közlekedik.


A második, augusztus végéig tartó időszakban Óbuda felől már a Népligetig járnak a villamosok, míg Dél-Buda felől továbbra is a Közvágóhídig lehet villamossal utazni. Ebben az időszakban a 103-as autóbusz a Népligetig viszi majd az utasokat. Az Infopark és környéke jobb kiszolgálása érdekében a 153-as busz útvonalát a villamospótlás teljes idejére meghosszabbítják a Népligetig.


A központ közleményében kitért arra is, hogy az 1-es villamos 2013-2014-ben zajló vonalfelújításakor a Könyves Kálmán körúti szakaszon korszerűsítették a megállóhelyeket, ekkor derült fény azokra a korábban nem látható műszaki körülményekre, amelyek a mostani pályafelújítási munkák elvégzését indokolják.

Ezzel egy időben zajlik a nagykörúti villamosvonalakon a pályafelújítás az Oktogon és a Harminckettesek tere között.