Nem szakították el családjától a Time címlapján szereplő kislányt

A kép hamis, de mégis meghátrált Trump. 

Nagy vihart kavart a Time címlapsztorijának illusztrációja, melyen Donald Trump egy síró kislányra néz le. A fotóriporter szerint szívszorító volt látni, ahogy a kislány elszakítják édesanyjától, akit később a texasi McAllen-be szállítottak. Nemrég azonban jelenkezet az apa, Denis Valera aki a Reuters hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a kislányt egyáltalán nem szeparálták anyjától, Sandra Sancheztől. Valera szerint feleségét és a kislányt együtt szállították McAllen-be, ahol az anya menedékjogi kérelmet nyújtott be. A férfi történetét Nelly Jerez hondurasi külügyminiszter-helyettes is megerősítettet a hírügynökségnek.

Az elhíresült fotó egyébként annak a sokak által bírált gyakorlatnak lett a szimbóluma, ami az illegális latin-amerikai bevándorlók gyermekeit elválasztotta szüleitől. Donald Trump közben engedett a nyomásnak, ez és egy elnöki rendelettel megszűntette ezt.

Közben Melania Trump is véleményt nyilvánított a témában akarva vagy akaratlanul, miután tegnap egy "Engem tényleg nem érdekel" feliratú Zara-kabátban ment el abba a gyűjtőtáborba, ahol az amerikai-mexikói határon szétválasztott családok gyermekeit szállásolják el.