Csak Kövér meg ne hallja: „nem haldoklunk, mi így élünk”

Így élünk mi, a narancsos kereszténydemokráciában.

Tállai András államtitkár szerdán egy napirend előtti kérdésre kinyilatkoztatta, a magyarok kezdik érezni, hogy már egy picit jobban élnek. Mindezt azután, hogy kedden az Eurostat nyilvánosságra hozta, hazánknál már csak 2 ország szegényebb, és még a román háztartások is többet költhetnek. Mi lenne, ha még jobban élnénk?

Erről egy miskolci falfirka jut eszembe ami így szól: „nem haldoklunk, mi így élünk”. Ha ezt a borsodi bölcseletet tükörként állítjuk Tállai elé, megkapjuk az igazságot: egy picit most még jobban haldoklunk. Akik jobban élhetnek, azok az Orbán-kormány miniszterei. Az ő bérüket épp most akarják 5 millióra megemelni. A statisztikának biztos jót fog tenni, de ettől még a nép nem fog jobban élni. Szégyen, hogy a rendszerváltáskor még a keleti blokk pole-pozíciójában voltunk, most meg Európa szegényháza lettünk. Már a szlovákok is jobban keresnek, mint mi, de a román béremelkedés üteme is lekörözte a magyart. És ezen az sem segítene, ha Tállai felhívna valakit, mint kampányban a benzinkutat.

A Stop Soros megszavazása napján a Fidesz simán lesöpörte azt a kezdeményezést, amely 2019-ig felfüggesztette volna a devizahitel-károsultak kilakoltatását. Ez már az új kereszténydemokrácia része?

Az hagyján, hogy ez szembe megy a Fidesz új kereszténydemokráciájával, hiszen ez nekik csak egy politikai termék. De szembe megy a Fidesz új alaptörvényével is. Bajba jutott magyar családok kilakoltatása egyszerre ellentétes a keresztény értékek védelmével, az otthon nyugalmának a biztosításával és a hajléktalanság elleni fellépéssel. Ezzel a szavazással a Fidesz 10 másodperc alatt páros lábbal rúgta szanaszét azt a bizonyos gránitszilárdságút.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a parlamentben nem adott választ arra az egyszerű kérdésre, hogy a korrupt román politikusokhoz hasonlóan, mikor fognak a fideszes politikusbűnözők is börtönbe menni. Önnek van tippje?

A választ mindketten tudjuk: a kormányváltás évében. Nekünk felszabadító érzés lesz, nekik nem. De nincs mese. A bűnt bűnhődés kell, hogy kövesse. Csakhogy a keresztény értékek mellett az emberek pénzét is megvédjük.

Miről nem hallhatott még Kövér László? KATTINTSON IDE!