Szent Koronára tett esküjükre emlékezteti a kilépő képviselőket a Jobbik

Az elnökség visszahívja őket.

A Jobbik országos elnöksége visszahívja mandátumából azon képviselőket, akik kiléptek a pártból, és akár a 2014-es önkormányzati, akár a 2018-as országgyűlési választáson a Jobbik Magyarországért Mozgalom listáin szereztek képviselői mandátumot – írja közleményében a jobboldali ellenzéki erő. Emlékeztetik az érintetteket a Szent Koronára tett esküjükre, az abban vállaltakra: amennyiben a visszahívás megtörténik, adják vissza mandátumaikat az őket jelölő Jobbiknak. Felhívják a listán mandátumot szerzők figyelmét arra is, hogy képviselői helyeiket a jobbikos választóknak és a Jobbiknak köszönhetik.

Egy tisztességes ember minden körülmények között, az utolsó betűig hű marad letett esküjéhez. Egy becsületes, tiszta szándékok által vezérelt ember számára a napnál is világosabb, hogy nincs olyan érv, amely egy ilyen fogadalmat felülírhat

– áll a Jobbik közleményében.

A felhívásban hozzáteszik, óvnák egykori bajtársaikat a becstelenségtől, arra kérik őket, kíméljék meg további politikai pályafutásukat az esküszegés bűnétől, és tegyék meg azt, amit ebben a helyzetben nem elsősorban a Jobbik országos elnöksége, hanem Szent István királyunk koronája előtt letett esküjük miatt a jobbikos választók várnak el tőlük – zárul a párt közleménye.