Anglia már az első félidőben bucira verte Panamát

5-0-s félidő után visszavettek, 6-1 a vége.

Gólzáporos győzelemmel biztosította helyét Anglia a vb legjobb 16 csapata között, miután Nyizsnyij-Novgorodban 6-1-re verte Panama válogatottját. A tegnapi, Belgium–Tunézia összecsapás mellett ez már a második mérkőzés, ahol 7 találat is született.

A gólparádét John Stones nyitotta, aki a 8. percben egy szöglet után levált védőjéről, és 11 méterről védhetetlen csukafejessel szerezte meg az első gólt. A 22. percben Jesse Lindgaard tört be a tizenhatoson belülre, feldöntötték, a büntetőt pedig Harry Kane, the HurriKane a jobb felső sarokba vágta. Következett a 36. perc, amikor Lindgaard vitte keresztbe a labdát a tizenhatos előterében, majd jobbal védhetetlenül a bal felső ficakba vágta azt. A 40. percben egy szabadrúgás-kombináció utáni fejest még bravúrral védett Jaime Penedro, a panamai kapus, de az ismétlést John Stones már befejelte. Az első félidő hosszabbításában, a 46. percben Stonest rántották le a panamai védők a büntetőterületen belül, Kane pedig a második tizenegest is kíméletlenül verte be a jobb felsőbe, így 5-0-val mehettek szünetre a csapatok.

A második félidő jóval alacsonyabb iramot hozott. A 60. percben Ruben Loftus-Cheek a jobbösszekötő helyéről eresztett meg egy lövést, a labda teljesen véletlenül megpattant a leshatáron ólálkodó Kane sarkán, onnan pedig a panamai kapuba hullott. Az angol mezőnyfölény ellenére sikerült a szépítés: a 78. percben egy bal oldalról élesen belőtt szabadrúgást Felipe Baloy becsúszva, 10 méterről pöckölt a háromoroszlánosok hálójába, ezzel megszerezte Panama történetének első világbajnoki gólját.

A G-csoportban Belgium és Anglia 6-6 ponttal, plusz 6-os gólkülönbséggel áll és továbbjutottak, míg Panamának és Tunéziának nincs pontja, gólkülönbségük mínusz 6. A csoportelsőségről, valamint a csoportharmadik személyéről a két hatpontos és a két nullapontos csapat összecsapásai fognak dönteni csütörtökön magyar idő szerint este 8 órakor. Mivel a belgáknak és az angoloknak is minden mutatója azonos (6 pont, 8 lőtt és 2 kapott gól), most a fair play-helyezés rangsorol, ami a szigetországiaknak kedvez, a csoportot tehát Anglia vezeti.