Felcsúton vagy nagyon csóró, vagy pofátlanul gazdag lehetsz

Attól függ, melyik családban él az ember.

Az Index Felcsúton járt, cikkükben bemutatják Mészáros Lászlót, Mészáros Lőrinc névrokonát, aki minden bizonnyal a miniszterelnöki falu új polgármestere lesz. A volt katonatiszt régóta együtt mozog Lőrinccel, több focicsapatnak is ügyvezetője lett, a Puskás Akadémiánál még mindig az.

„Sok itt a szegény, mindig, mikor valaki meghallja, hogy felcsúti vagyok, mondja, hogy de jó nekem. Jó a frászt! Nézze meg, milyen út visz a földekig. Hát szétesik a traktor is rajta!"

– panaszkodik a cikkben az egyik helyi nő, hozzátéve: „Mindegy, ki a polgármester, olyanok ezek, mint a Döbrögiék”.

Egy másik férfi amiatt panaszkodik, hogy hasonlóan veszik el földjeiket, mint régen a kommunisták: „A kommunisták is elvették a szőlőnket, most ezek is elveszik. Akkor mi a különbség?”

Az üzlet pedig hasít, ha jó családban él az ember.

„2016-ban a két Mészáros család egy vállalkozás révén is összekapcsolódott: Lőrinc bátyja, a szintén képviselő Mészáros János még 2011-ben vette meg a Pegazus Trade nevű céget, amit szinte a nulláról pár év alatt milliárdos forgalmú céggé fejlesztett fel, tavaly például már 200 milliós osztalékot vett ki belőle. Na, ennek a cégnek az élére ültette Mészáros Rolandot, László fiát egyedüli ügyvezetőként 2016-ban” – írja a lap.

„Nem akarok nyilatkozni, közmunkás vagyok, és szeretném megtartani az állást” – ezt már egy másik nő mondja az újságíróknak, és többet talán nem is kell elárulnia arról, mi zajlik a valóságban.