Orbán Viktor elismerte a parlamentben, hogy nagy rá a kabát

Nemcsak a nadrág.

A miniszterelnököt kérdezte a egészségügy helyzetéről Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető abból az apropóból, hogy Orbán Viktor a közelmúltban beelőzött szakrendelésre várakozó betegeket. Az ellenzéki képviselő szerint jó lett volna, ha kivárja a sorát, mert akkor elmélkedhetett volna a kórházak helyzetén. Például azon, hogy 2010-2016 között 26 százalékkal nőtt az orvoshiány a járóbeteg ellátásban.

Gyöngyösi Márton arra volt kíváncsi, hogy az álprobléma után mikor fognak érdemi kérdésekkel foglalkozni?

Orbán Viktor válaszában megjegyezte, hogy hazugság, hogy ő előre furakodott volna, ugyanis minden várakozót megkérdezett, és ezek a kedves emberek előre engedték őt. Egyébként ő odajár kórházba, ahova "a többi magyar", így tisztában van a viszonyokkal.

Másrészt az orvoshiány a Jobbik hibája - mert az egyik képviselő családi cége segít azoknak az orvosoknak, akik kénytelenek elhagyni a tisztességes megélhetésért az országot.

Gyöngyösi Márton viszontválaszában elismerte, hogy az egészségügy egy súlyos örökség, és azt is, hogy a következő 4 évre sincs túl sok ötlete a kormánynak.

"Mondhatnám miniszterelnök úr, nemcsak a nadrág, hanem a kabát is egy kicsit nagy Önnek"

- utalt a jobbikos politikus Orbán Viktor furcsa öltözködési stílusára.

Orbán volt a legtoprongyosabb a V4-konferencián

Látványosan rosszul szabott öltönyben jelent meg az Ausztriával kiegészült V4-konferencián Orbán Viktor. A magyar kormányfő öltözékének nadrágja nemhogy nem volt élére vasalva, de olyan ráncos volt, mintha viselőjénél több számmal nagyobb személyre szabták volna. Az „újhullámos" rövidebb szárú (avagy Mr. Bean-es) nadrágok mellett nadrágszárhosszban megkülönböztetünk úgynevezett negyed törést, féltörést és teljes törést.

Orbán Viktor viszontválaszában elismerte,

"a kabát egy kicsit nagy",

azért sem lett egészségügyi miniszter.

(Címlap- és borítókép: Orbán Viktor - fotó: Béli Balázs/Alfahír)