Mexikón keresztülgázolva jutottak be a nyolcaddöntőbe a svédek

De a latin-amerikaiaknak se kell sírniuk, tovább mennek ők is. 

A vb-k történetének leggyorsabb sárga lapjával indult a találkozó: Jesús Gallardót 15 másodperc után szankcionálta a játékvezető. Ezt követően a svédek fölényét és lehetőségeit láthatta a közönség a Jekatyerinburg Arénában, amelyben ez volt az utolsó világbajnoki mérkőzés: a tornát követően 23 ezer fősre csökkentik a stadion befogadóképességét, és az FK Ural otthona lesz.

A svédek a félidő közepén kezezésért juthattak volna tizenegyeshez, ám a játékvezető videózást követően nem ítélt büntetőt. A nagyobb veszélyek ezután is a mexikói kapu előtt adódtak, ám a szünetig egyik háló sem rezzent meg.

A fordulást követően az európai együttes balhátvédje, Ludwig Augustinsson megszerezte első gólját válogatott színekben, majd tizenegyesből kétgólosra növelte előnyét a svéd csapat. A három pont sorsát egy suta mozdulat és az ezt követő öngól döntötte el végleg,

így Mexikó már csak abban bízhatott, hogy a címvédő németek nem győzik le a dél-koreaiakat. Ez volt a hetedik öngól az oroszországi tornán, ennyi még egy vb-n sem esett korábban.

A hajrában a mexikóiak igyekeztek megszerezni a számukra fontos szépítő találatot, míg szurkolóik sörös dobozok pályára dobásával ünnepelték a másik mérkőzésen esett első dél-koreai találatot, amely biztossá tette, hogy a svéd és a mexikói csapat is ott lesz a nyolcaddöntőben. Előbbi az E csoport második helyezettjével játszik Szentpéterváron kedden, utóbbi pedig - amely sorozatban hetedszer lépett tovább a csoportkörből - annak győztesével találkozik Szamarában hétfőn.

Az F csoport végeredménye:

1. Svédország         3  2  -  1  5-2  6 pont - továbbjutott
2. Mexikó             3  2  -  1  3-4  6 - továbbjutott
3. Koreai Köztársaság 3  1  -  2  3-3  3 - kiesett
4. Németország        3  1  -  2  2-4  3 - kiesett

(Fotó: FIFA Facebook)