Simán elvette a kormány az embereknek küldött EU-s pénzt, és nem is tesznek ellene semmit

Utolsó utáni szempontok között sincs ott, hogy mi jó a magyar lakosságnak.

Tegnap a Portfólió írta meg, hogy az Európai Bizottság pénzügyi szankciós lehetőség hiányában nem tudta megakadályozni a magyar kormány azon tervét, hogy a lakosságnak szánt uniós energiahatékonysági ingyenpénzt a középületek felújítására terelje át. Így nekik, tehát az embereknek már csak a hitel marad megoldásként, ha rezsiköltségeiket hosszabb távon, energetikai felújítással, szigeteléssel szeretnék csökkenteni – fogalmazott Kepli Lajos országgyűlési képviselő, a Jobbik szakpolitikusa.

Szerdai közleményében emlékeztetett, hogy emiatt még a Magyarország számára kitűzött energiahatékonysági célkitűzésen is gyengíteni kellett. Mindezt pedig az EU néma cinkosként tűri, mondván, semmilyen szankciós lehetősége nincs a közpénzek átirányítása miatt.

„Ha a kormány a bankok, vagy a multik érdekeit sértené, bizonyosan találnának eszközt a retorzióra.”

Kepli úgy látja, a magyar nép lenyúlásához ellenben csendben asszisztál Brüsszel. „Arról nem is beszélve, mennyi Fidesz-közeli vállalkozás kaszálhatott a középületek energiahatékonysági felújításából.”

A Jobbik követeli az eredeti állapot helyreállítását, az uniós közpénz-támogatás visszaadását azoknak, akiket megillet, vagyis a magyar embereknek.