Brazília csoportelsőként jutott tovább, Mexikóval találkoznak a nyolcaddöntőben

Szerbia kiesett.

Sérüléssel indult a mérkőzés, korán elvesztette a balhátvéd Marcelót a brazil válogatott. A találkozón mindkét félnek a három pont megszerzése jelentette volna a biztos továbbjutást, ehhez bő fél óra meddő mezőnyfölény után Paulinho találatával a brazilok kerültek közelebb. A kevés kísérlet mellett - négy brazil és három szerb kapura tartó lövés - a dél-amerikaiak enyhe dominanciája mutatkozott a labdatartásban.

A második játékrészben is a brazilok akarata érvényesült, s ez egyre inkább megmutatkozott helyzetekben is. Egy szöglet után kétgólosra növelték előnyüket, ezt követően pedig még inkább a szerbek térfelén zajlott a játék, s a brazil válogatott többször kapuja elé szorította ellenfelét. 

A csoport másik mérkőzésén Svájc 2-2-es döntetlen játszott Costa Ricával, így Brazília csoportlesőként, míg Svájc másodikként jutott tovább.

A selecao sikerével a csoport élén zárt, így hétfőn Szamarában Mexikóval találkozik, Svájc ellenfele Svédország lesz. A szerbek búcsúztak az oroszországi tornától.

(fotó: FIFA World Cup / Facebook)