Jobbik: a Fidesz kamujelöltekkel készül az önkormányzati választásokra

A miskolci időközi megmutatja, mire lehet számítani a jövő évi önkormányzati választáson.

„Kamujelöltekre, név-dublőrökre, akik csak azért indulnak el, hogy az esélyes ellenzéki jelölttel azonos nevükkel összezavarják a választókat, és győzelemre segítsék a Fideszt”

- foglalta össze a Jobbik országgyűlési képviselője.

Jakab szerint a Kubatov-lista új funkciót kapott,így indul el a miskolci választáson a Jobbik által is támogatott Erdei Sándor (Rokker Zsoltti) ellen nemcsak a Fidesz hivatalos jelöltje, de egy ongai fideszes aktivista és egy nyékládházi Erdei Sándor is „függetlenként”, akit a sajtóhírek Tállai Andráshoz kapcsolnak.

A miskolci kamu Erdei Sándor még a rokonai előtt is titkolta a jelöltségét

Arról már olvashattak, hogy a miskolci önkormányzati választáson a Fidesz érdekeinek megfelelően elindul még egy Erdei Sándor, az ellenzéki össztámogatottsággal bíró Erdei Sándor - "Rokker Zsoltti" mellett. Megosztva ezzel az ellenzéki szavazatokat. Azóta kiderült, hogy a kamu Erdei Sándor még csak nem is miskolci, hanem Nyékládházán él.

"A Jobbik az újabb legalizált választási csalás ellen benyújtotta törvényjavaslatát, mely lehetővé teszi, a névazonos jelöltek ragadványnévvel való megkülönböztetését, hogy a választók valóban az általuk támogatott jelöltre adhassák le a szavazatukat a névrokon jelölt helyett"

– tájékoztatott Jakab Péter.

Az ellenzéki párt felszólítja a Fideszt, hogy a jövő évi választások tisztasága érdekében támogassa javaslatukat, a miskolci időközi voksoláson pedig tiszteljék meg azzal a választókat, hogy visszahívják a fideszes kamujelölteket.

A lokálpatrióta Rokker Zsolti mögé állt be a Jobbik Miskolcon

A Jobbik közölte, örömmel értesült arról, hogy a miskolci 12-es választókörzetben július 15-én tartandó időközi önkormányzati választáson a sokak által csak Rokker Zsoltiként ismert humorista, Erdei Sándor is elindul. Erdei Sándor igazi lokálpatrióta, választási programja alkalmas arra, hogy a Győri kapu egy fejlődő, biztonságos, összetartó városrész legyen - érvelt Jakab Péter, a legerősebb ellenzéki párt országgyűlési képviselője, aki korábban szintén a miskolci testület tagja volt.