Vajon ki fogja megvalósítani 2,5 milliárdért a Felcsútot is magába foglaló Váli-völgy vízrendezési feladatait?

A Mészáros és Mészáros Kft. kéznél van.

Nettó 2 milliárd 481 millió 900 ezer forintért (plusz 16 millió forint tartalékkeret) kivitelezheti a felcsúti volt polgármester, Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. a települést is magába foglaló Váli-völgy vízrendezési projektjét – jelent meg az uniós közbeszerzési értesítő mai számában. Bár a munkát eredetileg negyedmilliárddal olcsóbbra tervezték (2,225 milliárd forint), a közbeszerzési adatbázisban olvasható összegezés szerint Orbán strómajának cége adta be árban a legjobb pályázatot, ami a fenti, csaknem 2,5 milliárdos összeg. Mészáros kft.-jén kívül a Szabadics Közmű és Mélyépítő Kft. adott 2,749 milliárdos, a KÖTIVIÉP’B Közép- Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. 2,883 milliárdos, a Nyír-Wetland Szolgáltató Kft. pedig 2,894 milliárdos ajánlatot.

Mészáros meg is nevezett már két alvállalkozót, akik a munka kivitelezésében segítségére lesznek. Egyikük, a Békés Drén Kft. ügyvezető-tulajdonosa az a Barkász Sándor, a KDNP által is támogatott békési önkormányzati képviselő, akinek a „nem tiszta pénzéből” 2 millió forintot kívánt felhasználni Izsó Gábor KDNP-s polgármester arra, hogy távozásra bírja Heinerné dr. Kecskés Arankát, a város korábbi jegyzőjét. Ami – ahogy azt a jegyző is megjegyzi – hivatali vesztegetés. Erről hangfelvétel is készült, melyet korábban portálunk is nyilvánosságra hozott.

A kiírás szerint alapján mintegy 148 ezer köbméter mederrendezésre (kotrás, bevágás, töltés), 11 ezer köbméter töltésépítésre és mintegy 140 darab műtárgy megépítésére vagy rekonstrukciójára kerül sor.