7 nyomós érv, hogy 7 nap múlva indulj az EFOTT-ra

Ha az az egy nem elég, hogy a fesztiválon nézheted meg a vb legfontosabb meccseit is.

1. Ha még egyetemista vagy, vagy nem túl régen fejezted be, akkor jövő szerdán tutira lesz valamilyen ismerősöd, aki a képedbe fogja dörgölni az Instán, hogy ő már lent volt a -1. napon, és a világbajnokság elődöntőjét a Velencei-tó partjáról nézte egy koktélt/sört szürcsölgetve. És még foglal is neked normális sátorhelyet, ha megkéred.

2. Mert ha fémzenére vágysz, akkor az Iron Maidenen úgyis túl vagy, a Dragonforce meg majd hó végén lesz, ide viszont jön a Volbeat, és itt lesz természetesen a hazai színtér egészen széles skáláját lefedő számos zenekar, többek közt a Tankcsapdától a Paddy & The Rats-en, a Leander Kills-en, a Fish!-en vagy a Depresszión át az Esti Kornélig. 
 
3. De ha nem, akkor megnézheted először hazánkban John Newman-t, akit a Welhello vezet fel és a Punnany követ, de itt lesz persze a Halott Pénz, a Belga, a Brains és még sokan mások, köztük neves DJ-k, nem soroljuk fel, pörgesd végig a programfüzetet

4. A Velencei-tó partján van. Kell részletesen ecsetelni, hogy miért lesz ez jó neked másnap, ha felébredtél az átmulatott éjszaka után? 

5. Rengeteg sportolási lehetőség vár, hogy regenerálódj, és megint lesz civil tér (ELTE-civil színpad) is, ahol az igazán elvetemültek még politikai pártok ifjúsági szervezeteivel is beszélgethetnek, miközben lesznek azért tényleg érdekes sátrak is. Az igazán bátrak az EFOTT Challenge-re is benevezhetnek. 

6. Ritkán nyílik arra lehetőség, hogy a világbajnokság legizgalmasabb, záró mérkőzéseit egy fesztiválon nézheted, több tízezer korodbeli társaságában. Ennél jobb helyszínt tényleg nem tudsz találni, hacsak nem vagy kint Oroszországban. 

7. Ja, és a fránya anyagiak. Még mindig a pénztárcád egyik legjobb barátja az EFOTT. Egyrészt az olcsóbbnak számító jegyek miatt (tényleg magyar egyetemistákra van mérve, nem pedig buliturnéra induló külföldiekre), másrészt a benti árak miatt is. Például a Soproni megint 6dl-t mér, ha korsó sört kérsz, mindössze 490-ért (mobilos fizetéssel 400-ért), az egészen nagy sikert befutott IPA-t pedig 550-ért adja.