Ungár Péter direkt verte át az LMP tanácsadóját – videó

De ennek sincs következménye 

Nem csitulnak a botrányok az LMP körül. A választások óta újabb és újabb információk szivárognak ki arról, mi folyik a pártban. Nemrég az derült ki, hogy fegyelmi indult Schmuck Erzsébet ellen, mert a kampány alatt többször egyeztetett Schmidt Máriával. Korábban pedig Ron Werber írt levelet a pártvezetésnek, amiben azt állította, hogy Szél Bernadett és Ungár Péter félrevezeti az LMP vezetését, a kampányt pedig szándékosa elszabotálták, és nem is fizettek a tanácsadóbak. Ebből bírósági ügy is lett.

A Magyar Narancs arról ír, hogy egy videó került nyilvánosságra egy választások utáni kibeszélőről. A felvételen Ungár Péter arról beszél, hogy tisztában volt azzal, hogy nem írhatta volna alá a szerződést, sőt állítása szerint direkt járt el így, hogy ne kelljen kifizetni a tanácsadót.

„Én ezt azért írtam úgy alá, hogy erre semmilyen jogom nem volt, hogy semmilyen módón ne legyen ez jogilag kötelező érvényű ránk nézve azt követően. Valószínűleg ez még a bírósági perben nagyon jól fog nekünk jönni.“

 
 

A Magyar Narancs által megkérdezett jogász a felvételre azt mondta, ez polgári jogilag álképviseletnek, büntetőjogilag pedig csalásnak minősülhet, mivel Ungár szándékosan megtévesztette Ron Werbert. Ungár ugyanis elhitette a tanácsadóval, hogy jogosult az LMP nevében szerződést kötni.

A videóban Ungár Péter azt állítja, hogy Werber sikerdíjat követel tőlük, miközben nem töltötte ki a szerződését. Ez azonban csak részben igaz, mivel az LMP se a sikerdíjat, se tiszteletdíjat és még a költségeit se fizette ki Ron Werbernek, amíg a tanácsadó a pártnak dolgozott.

Bár a teljes felvétel nincs a Magyar Narancs birtokában, a lap más forrásokból úgy tudja, hogy Gémesi György vezette Új Kezdet is előkerült a beszélgetés elején, miszerint az ÚK megzsarolta az LMP-t, hogy amennyiben nem lesz koordináció, az ÚK mind a 11 jelöltjét visszalépteti. A lap szerint az LMP egyik miskolci jelöltjét vették rá így a visszalépésre, aki a határidő előtt pár perccel vissza is lépett az indulástól. Ennek ellenére Hohn Krisztina, az ÚK alelnöke most is tagja a LMP parlamenti frakciójának.