Mészáros Lőrinc barátja 50 milliárdért építi az M44-es 10 kilométeres szakaszát

Ebből hét luxusyachtot is vehetne.

50 milliárd 366 millió 952 ezer 861 forint értékben végezheti el Mészáros Lőrinc üzlettársának és barátjának, Szíjj Lászlónak a Duna Aszfaltja az M44-es gyorsforgalmi út Lakitelek és Tiszakürt közötti 10 kilométeres szakaszának építését – derül ki az uniós közbeszerzési értesítő szombati számából. A közbeszerzési adatbázisban fellelhető dokumentumokból azonban az is kiderül, hogy opciós feladatként 941 millió 965 ezer forintért Szíjj cégének lehetősége nyílik a 4625-ös út M44-es gyorsforgalmi út és 44-es főút közötti szakaszának fejlesztésére is és a 44-es főút csomópontjának és vasúti átkelőhelyének átépítésére is.

A tíz kilométeres szakasz ellenértékéből hét olyan luxusyachtot is lehetne venni, amelyen a héten lefotózták Mészáros Lőrincet.

Kukkantson be Ön is a luxusyachtba, amin lefotózták Mészáros Lőrincet!

Szerda délután ismertette a Mérce, hogy egy olvasójuk a Lady M nevű luxusyachton fotózta le Mészáros Lőrinc volt polgármester-gázszerelőt. A magát Zuckerbergnél is okosabbnak vélő oligarcha „dühödten lekiabált", hogy ne fotózzák. A hajónak megpróbáltunk utánajárni, és bár a tulajdonosát - egyelőre - nem tudtuk kideríteni, de az viszonylag könnyen lenyomozható volt, hogy ez a lélekvesztőnek nem nevezhető vízi jármű a Benetti hajógyárban készült 2015-ben.

A tiszakécskei Duna Aszfalt egyik alvállalkozóként az ugyancsak városbeli Hódút Kft.-t jelölte meg, mely a cégháló révén annak a Varga Károlynak a vállalkozása, aki Mészáros Lőrinc CLH-jában is tulajdonos.

A Duna Aszfalt mellett a közbeszerzésen indult még a Dömper Kft. és a Subterra-Raab Kft. alkotta DS Konzorcium (ajánlatuk 51,7 milliárd plusz 1,3 milliárd opciós rész), valamint a Generál Zrt. (55,3 milliárd plusz 1,1 milliárd opciós rész).

Szíjj Duna Aszfaltja a 10 kilométeres szakasz kivitelezése keretében nemcsak a kétszer két sávos út megtervezésére és elkészítésére köteles, hanem egy új, 152 méteres nyílású Tisza-hidat, két vadátjárót, két különszintű csomópontot, ökológiai és öntözőcsatornát, valamint a lakiteleki mérnökségi telep kivitelezését is meg kell valósítania.